Főoldal >  Hírek  >  PriceSpy technológia európai ár-összehasonlítókban
PriceSpy technológia európai ár-összehasonlítókban
2011.08.04

Az együttműködés keretén belül cégünk intelligens szöveg- és adatbányászati valamint információ kinyerési megoldásokat szállít a holland Compare Group  ár-összehasonlítói termék adatbázisának gazdagításához. 

A 2010-es év végén a GreyMatter meghívást kapott a holland Compare Group ár- és termék-összehasonlító cégtől egy pilot projektre. Hollandiában és Belgiumban a Compare Group ár-összehasonlító portáljai piacvezetők, és meghatározó szereplők további két európai országban (Finnországban és Franciaországban). A pilot célja, hogy 10 cég közül kiválasszák azt az egyet, aki hosszú távon együttműködik velük szöveg és adatbányászati feladatok megoldása területén. A kétfordulós tendert a GreyMatter nyerte. A megrendelő a kivitelezés során tanúsított szakmai felkészültségünkkel, munkánkkal és támogatásunkkal kiemelten elégedett volt. 

Az együttműködés keretén belül a GreyMatter által fejlesztett (és GOP K+F pályázatban támogatott) PriceSpy technológiát alkalmazzuk és szabjuk testre. A kiépített rendszer képes egy adott webáruházból a termékeket és azok tulajdonságait kinyerni. Ezáltal az áruház megjelenhet az árösszehasonlítóban anélkül, hogy ehhez az adatait egy előre meghatározott formátumban elérhetővé kellene tennie. A feladat második fele a változások követése, amelynek eredményeképpen a webáruházból kinyert termék adatbázis automatikusan frissítésre kerül, hogy a mindenkori aktuális állapotot tükrözze. A nagy számítási igényű feladatot az Apache™ Hadoop™ open source platform felhasználásával valósítjuk meg.

Címkék:  Compare Groupadatbányászathadoopszövegbányászattermék-összehasonlításwebshop scrape